látogató számláló
fejléckép

Blog

MV Lys Chris 45

2004.

December 26. vasárnap, Karmoy. Csendes nyugis nap. Elkészítettem az utat Setubaltól Livornóig, hogy a váltómnak ne kelljen rögtön ezzel foglalkoznia. Rendbetettem az adminisztrációmat, mindent, a hó végét, az év végét, nem kell semmi ilyesmivel törődnöm az úton, mert ha lityegés közben kell dolgozni, azt nagyon utálom.
Este Jacek odaadta a telefonkártyáját. Egy 100 koronás, azaz 8,2 euró értékű volt. Ezzel ő, miután aktivizálta 630 percet beszélhet Lengyelországba. Ugyanezzel a kártyával Kalasnyikov 2003 percet Moszkvába (ott tanul a lánya), és nem tudom mennyit haza, Kalinyingrádba, de azt hiszem, "csak" 800 perc körül. Amikor felhívtam a családot, az automata azt mondta, hogy 329 percet beszélhetek. Jacek már a felét legalább ledumálta.
Encsike csak nézett, amikor elkezdtem a kisebb fiammal beszélgetni, azt hitte, megbolondultam, hogy "afféle" beszédekre fogyasztom a mobilról a pénzt.
Minden szónak van varázsereje: amilyen szellemet idéz, olyan jelenik meg. Joubert

December 27. hétfő, Karmoy, úton. Reggelre elkezdett fújni a szél, az ünnepek alatt gyönyörű, békességes idő volt. Tegnap érkezett egy hajó, a Fundo. Ezen volt a barba egyszer, és a lengyel parancsnokot is ismerte, hát átment egy kis beszélgetésre.
A hajót a Wilson béreli, a személyzet végzi a ki- és berakást, külön megfizetik érte. Jól kereshetnek, ami jól jön ebben a rohadék "bushista" időkben. Egy ilyen patkányt hogyan választhattak meg másodszor is elnöknek?
Készítettem egy snittet a videómhoz a raktárépületben. Gyönyörűséges falfreskó van bent az egyik nagy falon, a gyár kikötőjét ábrázolja, olyan ortopéd hajókkal, hogy navigáljon azokkal az, aki festette... Viszont egy ízléses faházhomlokzat és egy faházoldal által két oldalról határolt területen padok vannak asztalokkal, és ott piheni ki a munka fáradalmait a dokkmunkás.
Megint beszéltem az asszonnyal. Kitárgyaltuk, hogyan legyen az orvossal, ha hazamegyek, hogy minél előbb kés alá fekhessek. Ma éjjel se aludtam valami jól...

Katasztrófa

Tegnapelőtt, szenteste, borzalmas földrengés volt Szumátra mellett, ha jól mondta a barba. Minden idők legnagyobb rengése, a környező szárazföldeken mindenütt szökőár, katasztrófa... katasztrófa... A halottak számát meg se lehet becsülni, egyedül Indonéziában 20 ezerről beszélnek, Thaiföldön legalább 100 ezer hajléktalanról, India, Sri Lanka is katasztrófa sújtotta terület, a barba szerint a Maldív szigetek eltűntek lakostól, turistástól (de ezt nem hiszem, előbb a saját fülemmel akarom hallani, mert már többször felültem a "híreinek", a norvég tévén éppen elkaptam egy térképet a rengésről, tehát ez igaz).

Közmondásos indulás

Este indulás, negyed hétkor, ez azért jó, mert ki tudom pihenni magam éjfélig, (csak zárójelben reménykedem, hogy aludni is tudok a kezem miatt). Mit mond a Mahart közmondás? "A manőver mit se ér eső nélkül, az eső szart se ér szél nélkül!"
Hát most mind a kettőből kivettük a részünket. Úgy eláztam, hogy ihaj! Viszont koromra való tekintettel, az indulási manővereket én fejezem be a leghamarabb, a kötelek elpakolásából nem veszem ki a részem, így elsőnek vonultam száraz helyre, és a kabátomat azonnal bevágtam a szárítóba. Éjfélre száraz lesz és jó meleg, mert most ocsmány hideg volt, a karja a háta tök átázott. Ilyenkor lehet kellemes tüdőgyulladást kapni.
Az, akinek szenvedélyei vannak, nem unatkozhat; a szenvedély nélküli élet unalmas. Stendhal

December 28. kedd, úton.
 Viharos a tenger, de azért megyünk, és ez a fő. Hajnalban 24 mérföldet tettem meg, délután már 52-t hat óra alatt.
Ha meglévő szenvedélyeinket nem tudjuk kielégíteni, mások után kell nézni. Stendhal

December 29. szerda, úton. Befejeztem a videózást. Ez persze csak annyit jelent, hogy elkészítettem a filmeket a szerkesztőprogrammal, és CD-re írtam őket. Megkapja Manu, Vito és Jacek. Már azért csak ők, mert ők kérték. Nem lenne rossz ez a Sony program, de az igen nagy baj, hogy mindössze 15 kockát készít másodpercenként, és így a lejátszás szaggatott, nem az igazi. Lehet, hogy ez is egy üzleti fogás, hogy vegyem meg a profi szerkesztőprogramot? De nem fogom ám!
Ahogyan látom, egyre inkább jön az év vége, már csak két nap...
Azt hiszem, az idei szilveszter csak egy egyszerű nap lesz, mert a szolgálat nem szívesség, hát igyon és éjszakázzon az, aki otthon van, én majd megpróbálok csicsikálni...
Megyünk, viszonylag jó időben.
Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak. Oscar WildeSzolgálati közlemények:


Ha asztali gépen vagy tableten olvasod a naplóm, akkor az oldalsávban találod az előző részek linkjét, ha mobilon, akkor görgess teljesen a lap aljára, ott vannak!
 
Megjelent a Hajós legendák, legendás hajósok első és második kötete, valamint a Szavak a hullámok hátán a Helma kiadónál! Az, hogy ez teljesen más kiadás mint a nyomtatott, azt a borítók is mutatják.

Hajós legendák, legendás hajósok ez az első kötet linkje. Ez nyomtatva már nem fog megjelenni, így ha érdekel, itt tudod megvenni!

Hajós legendák, legendás hajósok 2 a második kötet linkje. Ebből még van nyomtatott példány a Plimsoll Zrt. kiadásában.

Szavak a hullámok hátan ez az összegyűjtött tengerész, hajós, vitorlások szavainak gyűjteménye, ebből se lesz már nyomtatott kiadás, amit szintén a Plimsoll kft. szponzorált. Erről áprilisban egy tudományos konferencián fogok előadást tartani...

                  


Ez a kiadó (Helma.hu) csak e-könyvet és hangoskönyvet publikál, így egyelőre nagyon kicsi az átfedés a papír alapú könyvek és az e- és hangoskönyvek olvasótábora között! El kell menni a kiadó honlapjára, és ott ki lehet választani, hogyan akarod megvenni, természetesen majd féláron, mint a nyomtatott könyv lenne.

Ha érdekelnek a könyveim és tengerész sztorik, lépj be a Fészbuk csoportomba Nem hajósoknak is érdekes olvasmány. Bolti forgalomban egyik könyvem sem kapható!


A minap hallottam Bessenyő Pista bácsit, amint bemutatkozik: 
- Én vagyok Bessenyő ASMBAFMJ István, azaz Bessenyő A Seafalcon Mesél Blogot A Fészbukon Megosztani Javasló István...

Ez mindenkinek szól! Aki nem osztja meg, az úgy jár majd, mint az unokám!!! (Milyen érdekes, majd egy éve minden blogban megjelennek ezek a szövegek, és eddig senkit sem érdekelt, hogyan járt az unokám! ) 

Létrehoztam egy Fészbuk oldalt: A Seafalcon mesél. Kattints rá, menj az oldalra, és kedveld, és ezután itt (is) tudod követni a blogbejegyzéseimet. Ugyanis többször előfordul, hogy letiltanak egy csoportban, elvégre ezek a naplórészletek nem illenek tematikus csoportok profiljába. Hiába kérdezem meg, érdekli-e a csoportot, mindig vannak, akik kekeckednek...
Most is veszélyben van egy számomra kedves csoport...<< vissza a bloghoz

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑