fejléckép

Blog

Érdekességek a honlapomról

A honlapomat (szekelyistvan.hu) eléggé elhanyagoltam az utóbbi időben, azaz hetekben, illetve hónapokban bár az igazat megvallva években is mérhető...
Tegnap kaptam egy levelet egy új olvasómtól, ami az alábbi bejegyzéshez kötődik: 

Igaz, de használhatatlan tények.

Nos az utolsó, ami a HMS Fridyt illeti már korrigálva vagyon, de az egész megérdemli, hogy bemásoljam, olvassátok el:

Igaz, de használhatatlan tények:
Mezei Feri adta közzé a Seamen s Club Fórumon

1655-1970 között a brit haditengerészet egészségügyi kiadásként adminisztrálta a tengerészeknek kiosztott napi rum adagot.

Valamikor a tengerészek azt tartották, hogy az arany fülbevaló viselése javítja a látásukat. Az arany fülbevalónak, melyet a kalózok és tengerészek viseltek, gyakorlati haszna volt. Bárhol is halt meg viselője, az ékszer fedezte egy tisztességes temetés költségeit.

Az USA haditengerészetének szabályzata szerint tilos olyan újoncot felvenni, akin "illetlen vagy obszcén tetoválás" található.

A hajók avatásának szokása - amely során egy üveget törnek szét a hajó oldalán - az 1600-as évek végén, a brit tengerészetnél mutatkozott be.

A Második Világháborúban az USA légierejénél több katona halt meg, mint a tengerészetnél. Az előírt 30 bevetés teljesítése során a halálozási esély 71% volt.

Jack Mercer 45 évig szinkronizálta Popeye-t, a tengerészt, ezzel ő tartja a rajzfilm szinkronhangok időcsúcsát.

A legtöbb tengerész hisz abban a babonában, hogy a macska a hajón szerencsét hoz.

Egy használhatatlan, de legalább hamis infó (ami amúgy érdekes...)

A XIX. században a brit Haditengerészet elhatározta, hogy leszámol azzal a babonával, hogy pénteken balszerencsét hoz hajóra szállni. Ezért egy új hajónak a H.M.S. Friday (Péntek) nevet adták, pénteken bocsátották vízre, Péntek kapitányt nevezték ki parancsnoknak és végül pénteken küldték első útjára. Sem a hajó, sem a legénysége nem került elő többet.
Link a Wikipédia cikkéhez (angol)<< vissza a bloghoz

Fel↑